måndag 19 februari 2007

Tankar om barn

Vissa dagar önskar jag att jag bara hade slutat med p-pillren utan att säga något till D. Jag undrar vad han hade gjort om jag bara hade sagt en dag att jag var gravid. Hade han stuckit då också?

Om han hade gjort det så hade jag i alla fall burit på hans barn, jag hade åtminstone fått en liten del av honom. Själviskt? Ja, absolut. Men det är så det känns. Om jag inte kan få honom, vill jag hellre ha en bit av honom, än ingenting alls.

D verkar tro att det bara är ett barn jag vill ha egentligen, inte honom. Han har fel. Vissa dagar tror jag till och med att jag hade valt honom över barn, om jag nu hade fått välja. Jag har aldrig haft någon brinnande barnlängtan och har det fortfarande inte. Men jag har svårt att tänka mig ett liv utan barn. Med D har jag för första gången känt att jag gärna skulle vilja, att jag nog skulle våga. Jag är övertygad om att han skulle vara en bra pappa, bättre än jag skulle vara som mamma, och jag tror att han skulle må bra av att få en egen familj.

Man ska inte skaffa barn om förhållandet är dåligt. Barn räddar inga förhållanden, snarare tvärtom. Jag håller helt med. Men vårt förhållande var inte dåligt, det tror jag inte att någon av oss tycker. Tvärtom.

Jag har funderat på att skaffa barn på egen hand, utan pappa. Men jag lurar bara mig själv, jag vill inte ha barn med någon anonym, jag vill ha D:s barn. Kan jag inte få det, så tror jag att jag nöjer mig med att skaffa en hund istället.

Jag läste ett citat någonstans, jag har tappat bort var, men det löd ungefär så här: "Världen skulle vara glest befolkad om kvinnorna bara hade fött de barn som männen ville ha."

Jag börjar tro att det ligger en hel del i det.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det finns många killar som vill ha barn. I mitt fall var det mitt ex som inte ville (det tog tyvärr 7år för mig att inse det). Allt kommer att bli bra om du ger det lite tid. //Lars

Anonym sa...

CIT;**** önskar jag att jag bara hade slutat med p-pillren utan att säga något till D.****

Mmm du verkar skitnormal, tur jag inte landat i bingen med dig någon gång, du verkar ju inte lite skruvad. Inte undra på att snubben drar. Byt namn till TOK-Bloggen.

Tingeling sa...

Hej vännen! Jag förstår din tankegång rent teoretiskt och ibland får man tänka egoistiskt.

MEN..

Skulle det trots allt ha känts bra att kastat pillren och blivit gravid MOT hans vilja? Jag tror du inte hade mått så bra av det ändå. Det är inte ok att göra så, det är respektlöst mot D.

Även om det inte känns så nu så väntar lyckan på dig bakom hörnet. Det kommer att kännas ljusare snart. Så är det bara!

Pipperoni sa...

Hej alla,

Att det vissa dagar, känns som om det hade varit enklare om jag bara hade blivit gravid, beror på att jag inte är så säker på att han inte vill. Men min tankegång var helt teoretisk. De som känner mig vet att jag aldrig någonsin skulle göra så. Det vore mycket riktigt respektlöst. Och självklart så vill jag ha barn med någon som VILL ha barn med mig.

Anonym sa...

Jag får be om ursäkt, det var inte meningen att låta så otrevlig som jag gjorde. Men det är en ganska hemsk grej att skaffa barn på det sättet och mot någons vilja, men precis som Tingeling så förstår jag hur du menar.

Ursäkta.
Danne

Pipperoni sa...

Apology accepted. Jag är inte tokig, även om det kan verka så ibland och jag kan tänka mig att man kan få det intrycket om man inte har följt min blogg från början utan bara läser något enstaka inlägg. :)

Storkenflyger sa...

Det ligger mycket i det där sista citatet...