torsdag 14 juni 2007

When the lord closes a door...

Idag har jag varit och hämtat en matta som jag beställde för flera veckor sedan. Det nya matbordet är redan på plats och arbetsrummet är fixat sedan länge. Så nu är alla hål som D lämnade efter sig fyllda. Utom det i hjärtat.

Jag älskar verkligen mitt lilla hus och önskar att jag kunde ta det med mig vart jag än flyttar, vart jag än tar vägen i livet. Vissa ställen känns aldrig som hemma hur mycket man än pysslar och fixar. Så har det varit med båda de lägenheter jag tidigare har bott i inne i Stockholm. Men i det här huset kände jag mig genast hemma direkt när jag satte tårna innanför tröskeln, trots att golvet är ganska kallt. Det har sina skavanker och sina nackdelar. Mössen som springer i väggarna på vintrarna, diverse andra konstiga husdjur som växlar med årstiderna, kylen som suckar och rister som ett gammalt trött spöke, vattnet som smakar kalk och gödsel, de sneda väggarna som knakar och knäpper när det blåser hårt, som det gör idag (vilket får Elsa att fara upp från sin säng med jämna mellanrum och skälla...). Men jag känner mig trygg här. Jag tar huset under armen och går.

För jag tror faktiskt att jag är på väg att gå... Jag har visserligen lovat mig själv att inte ta några drastiska beslut innan sommaren, men det är väl sommar nu...? Jag menade i och för sig att jag skulle fundera över semestern. Men jag börjar bli trött på att vänta, trött på att fundera, trött på att bida min tid, trött på att leva i ett vakuum. Jag vill kliva framåt. Det har jag velat länge. Jag ville göra det med D vid min sida och jag sörjer fortfarande att han finns där, men jag kan inte stå kvar här längre nu. Livet är för kort för det. Så, jag har satt in en annons om att jag vill hyra hus, stuga eller lägenhet max 5 mil från Göteborg från någon gång i höst. Med lite tur kanske jag kan hitta något minst lika fint som det här.

"When the lord closes a door, somewhere he opens a window."

10 kommentarer:

Ankan sa...

Vad spännande Pipperoni. Du börjar få tillbaka energin. Ett bra tecken! Oavsett om annonsen resulterar i något så är det ett tecken. Gladkram

Anonym sa...

Jag läser det du skriver och du skriver bra. Jag ska ha dig i tanken. Om jag springer på ngt lämpligt hus för uthyrning här omkring! Kram!

Fit-Eva sa...

Hej vännen...
Nu sitter jag här med tårar i ögonen...glädjetårar...
Ingen kan bli gladare än jag!
Min älskade vän kommer att finnas nära snart, kanske...jag hoppas.
Abrazos, abrazos, abrazos
/E

skräppan sa...

Vad glad du gör mig. Tänk att få dig närmre. Då kan vi inte bara kika i nyckelhål och glänta på dörrar utan faktskt lära känna varandra mer i hjärtegrunden. Livet är tungt just nu. Jag har varit den som dragit i 24 år och nu ska jag inte dra S längre. Men det känns svårt ändå. Jag, precis som du, längtar så efter någon att hålla om. Armarna är så tomma.D har flyttat och jag förstår att det är ekande tomt efter honom. S har inte flyttat och ibland kan man vara väl så ensam tillsammans som ensam. Jag längtar efter sommaren och öckerö när jag ska få vara tillsammans med dig och Elsa utan S. Vi får hålla om varandra och trösta och peppa så vi orkar en bit till. ett steg i taget är väl det som gäller. Jag sa till min bästa vän L som också har det oerhört tufft just nu att vi ska ses nästa påsk, se tillbaka och säga; så bra det blev. Det är ingen idé att se det mer kortsiktigt än så. Fast hoppet om kärlek, trygghet och hjärtefrid kanske man alldrig kan släppa, och det ska man nog inte heller. Kram Skräppan.
PS Skräppa är en blomma som växer i dikesrenen vid sidan av vägen och på åkern. Om du vill se hur den ser ut finns en bild på min blogg. Skrappan

frida fröberg sa...

Pipperoni!Du kommer att saknas i Sthlm, men samtidigt tror jag att du gör rätt i att flytta "hem". Jag tror att du är redo, när du känner dig redo helt enkelt.
Du verkar göra det nu.
Vi ses snart!

smul sa...

Du, på blocket finns en del små hus i närheten (floda tex) med 3 min till bryggan, som hyrs ut. Leta där. (fast tro mig när jag säger att man ska vänta till krisen är över innan man flyttar. Eller, det kan ju vara olika, men man kanske inte ger det nya en bra chans om man inte är där av rätt anledning.

Miss J sa...

Kul att du har börjat tänka framåt! Och sett från den ljusa sidan, du gör som du vill nu. Du kan flytta till kanarieöarna om du vill. Lycka till med husjakten
Kram!

Pipperoni sa...

Ankan - Ja, jag har definitivt mer energi nu och det är skönt. Kram.

Erica - Jag är inne hos dig med ibland. Vad snällt av dig att hålla ögonen öppna. Det behöver inte vara så stort, läget är viktigare. :) Kram.

Den lilla elaka - Ja, jag har bestämt mig, nu gäller det bara att ordna allt det praktiska. Kram.

Skräppan - Jag längtar också efter sommaren och Öckerö. Och du har så rätt i att man inte kan släppa hoppet om kärlek, trygghet och hjärtefrid. Jag hoppas att vi båda hittar den. Kram.

Haren - Jag kommer och hälsar på även om jag flyttar. :) Kram.

Smul - Det ska jag genast kika på. Kram.

Miss J - Ja, det har du rätt i. I helgen njöt jag av att hänga ut mina kläder på tork utomhus (D var allergisk, så det var längesedan jag gjorde det). Kram.

Bossarun sa...

Hej hjärtat, Det var länge länge sedan jag hade ork och lust att vara ute på internet överhuvudtaget. Dessto gladare blev jag när jag idag på ett annars hysteriskt jobb hade det lugnt och gick in och läste din blogg. Äntligen äntligen känner jag att du börjar komma lite närmare även om det är långt kvar. Jag saknar dig och känner allt som oftast att vi är i en sådan fas i livet att vi vet att vi båda finns där för varandra men knappt ses eller talas vid. Tänker på dig ofta och läser din blogg.

Pipperoni sa...

Bossaneto - Ja, jag kommer närmare i flera bemärkelser. Hoppas att vi kan ses någonting i sommar. Kram.